Tuesday, September 27, 2011

i love mysayang veryverymuch.for this song walau tak nnyi tapi i like lirik dia,thankkss..

Lirik Lagu Cukup Indah - Alif Satar 

Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah
Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Ulang Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai

thankss LOVE 

Berhari Raya Di Kuala Lumpur :)

assalamuailaikum,aku nak kongsi cite ngan korang ni ha,kelmarin aku ad pg open house staf UTM,hohoho lupa la jalan mane tapi dkt jugala dengan mines,btw,staf utm tu aku pnggil dy mama idah hii,,so ni gmbr2 tem kt sana,walaupun tak bnyak tapi aku enjoy .:)











hee..saya happy biler kawankawan saya pun happpy.. :)

mCD tak Jadi ??

oKie fine!malam ni confirm tak lapar,sbb ptg tadi dah makan,dapat makan free plak..oohyeeah.!!
dengan confidentnya mlm ni tak lapar,malaslah kuar pg makan tak larat n macam malas nak kuar,so tak lapar kot hiii..uemm..
10.30pm.
Waaa..lapar lah..mcm mana ni,idah jomlah mkn.
Dalam loghat kedahnya,seganlah a.k.a malas haha
Last2 tup2 dia plak yang lapar juga hii..ok jomlah sekali order mcd..(tapi duit cukup2 makan je )
Kan lagi best kalu beli kat Selera Semarak je 3.00 pun tak sampai burger dia hoho..fikir punyer pikr last2 jomlah order je la mcdmalas la plak nak pergi beli adoii..kan best lau ade moto sebijik..hihi (sape la nak bagi kan) hoho..errmm..okeeyy meh kita tengok menu mcd kat internet, waw..
Boleh tahan harge dia..macam.....







So,tgh2 pikir nk kol mcd,mmg confirm2 tak jadi sbb duit cukup2 makan je.so kitaorg decide kuor jugak walaupun angka jam dah hampir pukul 11malam,berlari punyer berlari,sampai semput dada2,sampailah jua dkt kdai burger.kakak guard da tgk lain macam,tapi lagi la buat lain macam haha macam xde apa yang berlaku la hii..tula akibat bnyak ngat piker,dan akhir nya MCD TAK JADI juga (w/pun teringin tapi apakan daya :) hooo.. J

MALAM ANUGERAH SEMARAK.

Hi korang,hari tu aku ad join program kolej iaitu MALAM ANUGERAH SEMARAK,hiii program ni ntuk bagi penganugerahan kepada mahasiswa-mahasiswa yang aktif yang turut membanting tenaga semasa berada di kolej Kediaman Siswa Semarak, Di Universiti Teknologi Malaysia,International Campus ,Kuala Lumpur 
Selaku S/u Exco Multimedia Dan Informasi,jadi tugas akula nak kene buat poster hiii..mulamula.aku buat yang ini..


then yang ini
oleh kerana both ni nampak crowded so..
aku buat yang baru..

Walaupun simple but i like it hii..
Bytheway,malam tu pihak kolej menjemput Ali Anugerah untuk buat persembahan.n his performance looksnicceee..! hii.macammacam dia buat n ramai yang enjoy,huu..
puteri,aku,nina dan ida
Ni ada sedikit sebanyak gmbar ntuk mlm tuh...









aku,nina dan ida
                                                                                   
ni gambar mana yang mendapat anugerah,

1-ANUGERAH JASA BUDI

SITI FADZILLAH ALI IHSAN

Abg Haikal

kak ara aka athirah arrif


Izzatul Dianah with President KSS


2-ANUGERAH MAHASISWA BERPONTENSI

Pn.Zubaidah and me  :)

Fathin Amalina dan Pn Zubaidah

Amir Farhan
Farhan Fauzi





ni gambar dengan Ali Anugerah :)








ida,ila,kak yati,nona dan aku



Ali Anugerah with budak comel :)
Bergambar Bersama Pengetua KSS :)



ni dengan  girlgirl :)

THIS IS THE LAST ONE HIHI..KORANG JANGAN MARAH EH.ni guraugurau je :)peacenowar





ni aku saje saje edit :)

Thursday, September 22, 2011

"First Touch Skincare"

Marketing ooohh..! Marketing..!Ting~Ting~Ting


assalamuailaikum..Hai korang semua.
eh eh, korang pernah dengar tak subjek Pemasaran?atau dalam bahasa omputihnya,"Marketing"??
hihii mungkin ada antara kalian tak pernah dengar,mungkin ada,dan mungkin juga kadang2 ataupun lupa ..hihihi
aku pelajar jurusan Pengurusan Teknologi Di Unversiti Teknologi Malaysia,soo..
aku ada la sedikit cerita na share ngn korangkorang ni hooho..
kumpulan aku iaitu ila,ida,nona dan juga nina akan buat 1 produk tau..untuk marketing punyer lahhh~
errrmmm.. "aku mulamula decide nak buat krim muka yang name dya"Magiccare" tu idea si nina,tapi telah di ubah oleh ila dengan nama baru "First Touch Skin Care "waw!waw!waw! heehe..menarik kan nama tuh??hoo.ok 1st kali aku nak cerita pasal produk ni.
.
this is product kitaorang,,editbyme(^_^)




okeyy yang atas tuh,bekas n warna dia dia edit oleh aku..hii lawa tak?hee mybe its look so simple.but itu tang boleh buat mylecturer terpikat dgn warna n bentuknya yang menarik ohoho..
okeyy masa kita org cuba ramairamai berganding bahu untuk siapkan report dan ttg syrikat kami ni..1 malam tau tak cukup tido..almaklumlah pelajar yang baik haha.kitaorg ada la bagi2 tugas..tapi aku tak bnyak sgt sbb nak edit gmbr yang kat atas ni pon da mkn masa da..aduyai..thanskss a lot tu siti fazdillah ali ihsan coz sudi tolong bnyak2,love u sayang hiii...
korang nak tahu tak kebaikan produk kita orang ni??
meh aku cite meh hii..

okeyy..produt ni mmg berkualiti tinggi punyer.lookthis.!
Target pasaran : untuk remaja perempuan dan wanita bekerjaya
Saiz pasaran : linkungan umur 13-35 tahun.
Okie,this is kelebihan product kami.


Aloevera - 
-Berguna untuk keadaan-keadaan kulit yang kering, khususnya ekzema di sekeliling mata serta kulit muka yang peka.
-Berfungsi untuk melembap, melicin dan menghilangkan parut.


Ekstrak protein Mutiara-
-Juga bertindak khusus untuk mencerah, menghalus, menganjal, memutihkan kulit tanpa pengelupasan.
Jinseng
-Awet muda, melancarkan perjalanan darah serta menguatkan sistem keimunan.
-Meninggikan tenaga, menstabilkan fisiologi badan, merendahkan paras kelosterol dan mencegah penyakit kanser.
Vitamin C
-Kulit akan kelihatan halus & cerah.
- Sesuai untuk kulit jerawat, berminyak, pigmentasi dan kulit tidak sekata.
Add caption
Vitamin A
-Mampu menanggalkan sel kulit mati sekaligus mengecilkan pori-pori, parut jerawat, pigmentasi & kutil.
Gamat Asli


- Mengandungi vitamin A, C, B1, B2, B3, dan E di mana ia digunakan sebagai agen
  anti-pengoksidaan.
-Mengandungi zat besi, mangan, kalsium, magnesium dan zink.
- Mengandungi protein dan asid amino yang tinggi.
- Sesuai untuk semua jenis kulit.
Teknologi Nano-
Diproses menggunakan teknologi nano dan berasaskan air, ia mengandungi anti-oksidan oleh itu amat sesuai untuk kegunaan seluruh badan terutama leher dan bahu yang penat.
-berfungsi melindungi kulit dari sinar matahari dan tenaga negatif.


SO ini adalah Logo Syarikat kami,yang direka jugak oleh aku,
simple kan. ? hee



ada juga yang diambil as graphicsok ni explaination logo
First Touch - Sentuhan Pertama Untuk Kulit Wajah
Skincare - penjagaan Kulit Wajah Yang Rapi
Bunga Matahari Dan Daun - Kesatuan Antara Pekerja Dan Pengusaha
Jari/Tangan - Melambangkan Keseluruhan Gambar
Aloevera - Kombinasi Herba untuk 1 Produk.
Warna Merah Jambu - Sesuai digandingkan dengan imej kewanitaan
ni adalah video untuk syarikat kami,yang direka oleh fathin nina :)

video

hope u all like it :) 

korang boleh juga tengok kt sini http://www.youtube.com/watch?v=EObZoUkksYA

Monday, September 19, 2011

very simple bout da person who call : graphicsgirlz



simple,,lovemymom,mydad,mykawankawan,mywholefamily,mybf <3,myteacher.mylecturer,mybff,sukemasakmasak,kemaskemas,taksukekotor,taksuke  bnda yang berdebu hoho..sbb aku xleh thn dn aku kne pastikan semua kemaskemas,suke menyanyi senyapsenyap lagu thailand,korea,hii.. heeee.. peacenowar;D


*so simple bout me, i suka berniaga,nak ckp pngalaman dalm berniaga dlm idup ni mmg bnyk.coz dr kcik dah dah meniaga coklat,smpai sekolah rendah aku adalah jdi pnngwas untk jaga kedai,alhamdulillah,nice,,ermm time i darjah 5 and 6 i naik beskal jual nasi lemak at sekolah,and also kerepek pedas,pisang,ubi yang very delicious... i pernah jual jagung rebus tepi jalan bntu my nenek,and i got almost 20% comissen,im very2 happy,and tem i boring2,i tolong my aunt jual ice blended depan rumah dia..oh,mmg ramai customer,that why i like untuk meniaga, and the latest one..i baru je start jual barang2 like junkfood, macam maggi curry,tomyam,asam laksa.appollo,snack,kit kat,,3 in 1,mi sedapp also ada in myjualan,hope i dpt btu kawan2 i kaloo diaorg lapar waktu mlm hiii..and i"ve plan 4 myfuture also,i want to be businessmowan,and u guys plis pray 4 me also..love you so much <3..


selain meniaga,i jenis yang tak suka org cari pasal dgn i..naknak mengumpat belakang or make badstory bout me,sometimes org ni ada tak puas hati dgn org juga kan?tapi dont to terlampaulah ye..urrmm..i mungkin caring but untuk org yang benar2 n betul sygkan i..i syg dia lebih..huuhui.i suka bergurau..tapi mungkin kadang2 org ni ade juga yang tak suka bergurau so ..dgn dia.. i kena senyap2 dont talk to much maybela kot hiii... tapi i tak suka sgt lau org bergurau dgn i  main pukul2 belakang,,excuse me..i kecik not bdan besar yang boleh n tak rasa apapa kalau ko tampar or whatever.


dari segi pakaian and aksesori,mybe org ingt aku ni org kaya but im not okey..?aku ni biasa je cuma aku jenis suka kumpul barang2 dan jaga dengan baik,mane yang baik takkan nak buang kan?korang pun mesti sama juga ..aku suka gantung beg2,letak brooche dan susun atas kain,kecil (taknak bagi calar) kasut2 pun aku susun bawah katil hiiii..tu cara aku tersendiri,korang msti ad cara  lain kan ..heee
okiee.. pakaian pula,aku ni jenis tak kisah,tapi aku lebih suka pakai kebaya,jubah pun boleh cuma jubah tu mahal la jadi xbleh nak beli bnyak2,kalau tudung aku pun jenis pakai je yang mane senang,tapi shawl  pun aku suka hihi :)tula sedikt sebanyak pasal aku .


like this.. :)






kalau part kasut lak,aku suka yang heelss,,tapi sebenarnya manamana pun boleh haha


*actually org ats dunia,dan Bumi milik ALLAH suhnawataala ni.mmg banyak macam ragam,as u know nobody was perfect in da world.so plis understd that ..and for me tak salah kalu kita cuba jadi yang terbaik antara yang baikk. our ALLAH,tak pndang pada rupa,but hati..:) peacenowar baby..!
_nurfathyahfareehamatyussofwithlol

Followers