Thursday, September 22, 2011

"First Touch Skincare"

Marketing ooohh..! Marketing..!Ting~Ting~Ting


assalamuailaikum..Hai korang semua.
eh eh, korang pernah dengar tak subjek Pemasaran?atau dalam bahasa omputihnya,"Marketing"??
hihii mungkin ada antara kalian tak pernah dengar,mungkin ada,dan mungkin juga kadang2 ataupun lupa ..hihihi
aku pelajar jurusan Pengurusan Teknologi Di Unversiti Teknologi Malaysia,soo..
aku ada la sedikit cerita na share ngn korangkorang ni hooho..
kumpulan aku iaitu ila,ida,nona dan juga nina akan buat 1 produk tau..untuk marketing punyer lahhh~
errrmmm.. "aku mulamula decide nak buat krim muka yang name dya"Magiccare" tu idea si nina,tapi telah di ubah oleh ila dengan nama baru "First Touch Skin Care "waw!waw!waw! heehe..menarik kan nama tuh??hoo.ok 1st kali aku nak cerita pasal produk ni.
.
this is product kitaorang,,editbyme(^_^)




okeyy yang atas tuh,bekas n warna dia dia edit oleh aku..hii lawa tak?hee mybe its look so simple.but itu tang boleh buat mylecturer terpikat dgn warna n bentuknya yang menarik ohoho..
okeyy masa kita org cuba ramairamai berganding bahu untuk siapkan report dan ttg syrikat kami ni..1 malam tau tak cukup tido..almaklumlah pelajar yang baik haha.kitaorg ada la bagi2 tugas..tapi aku tak bnyak sgt sbb nak edit gmbr yang kat atas ni pon da mkn masa da..aduyai..thanskss a lot tu siti fazdillah ali ihsan coz sudi tolong bnyak2,love u sayang hiii...
korang nak tahu tak kebaikan produk kita orang ni??
meh aku cite meh hii..

okeyy..produt ni mmg berkualiti tinggi punyer.lookthis.!
Target pasaran : untuk remaja perempuan dan wanita bekerjaya
Saiz pasaran : linkungan umur 13-35 tahun.
Okie,this is kelebihan product kami.


Aloevera - 
-Berguna untuk keadaan-keadaan kulit yang kering, khususnya ekzema di sekeliling mata serta kulit muka yang peka.
-Berfungsi untuk melembap, melicin dan menghilangkan parut.


Ekstrak protein Mutiara-
-Juga bertindak khusus untuk mencerah, menghalus, menganjal, memutihkan kulit tanpa pengelupasan.
Jinseng
-Awet muda, melancarkan perjalanan darah serta menguatkan sistem keimunan.
-Meninggikan tenaga, menstabilkan fisiologi badan, merendahkan paras kelosterol dan mencegah penyakit kanser.
Vitamin C
-Kulit akan kelihatan halus & cerah.
- Sesuai untuk kulit jerawat, berminyak, pigmentasi dan kulit tidak sekata.
Add caption
Vitamin A
-Mampu menanggalkan sel kulit mati sekaligus mengecilkan pori-pori, parut jerawat, pigmentasi & kutil.
Gamat Asli


- Mengandungi vitamin A, C, B1, B2, B3, dan E di mana ia digunakan sebagai agen
  anti-pengoksidaan.
-Mengandungi zat besi, mangan, kalsium, magnesium dan zink.
- Mengandungi protein dan asid amino yang tinggi.
- Sesuai untuk semua jenis kulit.
Teknologi Nano-
Diproses menggunakan teknologi nano dan berasaskan air, ia mengandungi anti-oksidan oleh itu amat sesuai untuk kegunaan seluruh badan terutama leher dan bahu yang penat.
-berfungsi melindungi kulit dari sinar matahari dan tenaga negatif.


SO ini adalah Logo Syarikat kami,yang direka jugak oleh aku,
simple kan. ? hee



ada juga yang diambil as graphicsok ni explaination logo
First Touch - Sentuhan Pertama Untuk Kulit Wajah
Skincare - penjagaan Kulit Wajah Yang Rapi
Bunga Matahari Dan Daun - Kesatuan Antara Pekerja Dan Pengusaha
Jari/Tangan - Melambangkan Keseluruhan Gambar
Aloevera - Kombinasi Herba untuk 1 Produk.
Warna Merah Jambu - Sesuai digandingkan dengan imej kewanitaan
ni adalah video untuk syarikat kami,yang direka oleh fathin nina :)

video

hope u all like it :) 

korang boleh juga tengok kt sini http://www.youtube.com/watch?v=EObZoUkksYA

No comments:

Post a Comment

Followers